♻️ Vanaf nu is het ook mogelijk om oude kleding te doneren via 800+ van onze servicepunten ♻️

Vind hier een donatiepunt bij jou in de buurt!

x
Gratis gehaald & gebracht v.a. €50
8:00 tot 20:00 uur
Gratis gehaald & gebracht v.a. €50
8:00 tot 20:00 uur
Gratis gehaald & gebracht v.a. €50
8:00 tot 20:00 uur
Gratis gehaald & gebracht v.a. €50
8:00 tot 20:00 uur
Language

Winterjas wassen

Hoe vaak draag jij jouw jas en hoe vaak was je hem? Waarschijnlijk is dit niet altijd in balans, maar het reinigen van jouw zomer-, tussen- of winterjas is vanuit hygiënisch oogpunt wel heel belangrijk. Het is echter een lastig klusje dat nog weleens misgaat. Wij helpen je graag op weg om het wassen van jouw winterjas makkelijker te maken. Gebruik bijvoorbeeld een speciaal wasmiddel voor gewatteerde- en dons jassen. Was de jas niet heter dan 40 graden Celsius. Om de vorm van de jas te behouden kan je een tennisbal in de wasmachine doen. Deze zorgt ervoor dat het dons niet samenklit en alles netjes wordt verdeeld. Laat de jas goed drogen na het wassen, het liefst door deze buiten op te hangen. Let erop dat je de winterjas niet in de volle zon hangt, die kan de kleur doen vervagen.

Plaats je order

Kies de service ‘Stomen & Strijken’ bij het plaatsen van je order. Zorg dat de zakken van je winterjas geleegd zijn en doe de jas bovenin de waszak.


Inventarisatie

In de stomerij wordt als eerst gekeken hoe jouw jas optimaal kan worden gereinigd. Verschillende jassen zoals bijvoorbeeld mantels, dons jassen & gewatteerde jassen worden allemaal op hun eigen manier gereinigd. Ski jas wassen? Lees hier mee over skikleding wassen

Reiniging

Afhankelijk van het materiaal van jouw jas wordt de jas gereinigd. Dons jassen worden in speciale machines gereinigd die zorgen dat de dons vulling niet wordt beschadigd.
Impregneren

Om het reinigingsproces af te sluiten, brengen wij bij een gewatteerde winterjas een vuil- en waterafstotende laag aan. Dit proces heet impregneren. Daarnaast worden wollen jassen weer in model gebracht. Zo blijft je winterjas lekker warm en verlengt het de levensduur.

Wist je dat...

Geïmpregneerde kleding minder vuil opneemt
Impregnatie verlaagt de oppervlaktespanning door diep in de vezels door te dringen. Water en vuil glijden hierdoor van de buitenste laag af en worden niet opgenomen in de stof van jouw winterjas.

Door zelf wassen kan je de vuil- en waterafstotende laag verliezen
De verschillende soorten stoffen en vullingen in jouw jas zijn erg kwetsbaar. Een wasmachine houdt hier geen rekening mee en wast elke jas hetzelfde. Hierdoor is een grote kans op beschadiging en het verliezen van de vuil- en waterafstotende laag.

Winterjassen worden vaak opgeborgen zonder te wassen
Je daagt je winterjas gemiddeld 80 dagen per jaar. Dagelijks verlies je minimaal een halve liter transpiratievocht. Reken maar uit hoeveel transpiratievocht er in jouw winterjas zit..

Professionele textielreiniging duurzamer is dan thuis wassen
Het onderzoek van CINET wijst uit dat professionele reiniging tot vijf keer duurzamer is dan zelf thuis wassen.

Laat nu je winterjas wassen door dobbi

Om te beginnen hoef je alleen de dobbi app te downloaden in de App Store of de Google Play Store. Plaats nu je bestelling en wij komen jouw winterjas ophalen en weer schoon terugbrengen waar en wanneer jij wilt. Bij je eerste bestelling krijg je tevens de herbruikbare dobbi waszak t.w.v. € 10,- gratis. Ervaar nu zelf het gemak van dé stomerij- en wasservice aan huis.