Gratis gehaald & gebracht v.a. € 24,95
8:00 tot 20:00 uur
Gratis gehaald & gebracht v.a. € 24,95
8:00 tot 20:00 uur
Gratis gehaald & gebracht v.a. € 24,95
8:00 tot 20:00 uur

Skikleding wassen

Je ski- en snowboard kleren hebben speciale zorg nodig want zij bestaan uit ademende materialen, wat je natuurlijk graag zo wilt houden. Vlekken, sneeuw en transpiratievocht trekken in de vezels, waardoor de stof niet meer kan ademen. Daarnaast zal je ski jas niet fris meer ruiken na een actieve wintersportvakantie. Zelf thuis wassen is echter een lastig klus. Want als je de skikleding verkeerd wast is deze namelijk niet meer waterdicht en verliest deze daarbij zijn isolerende werking. Het is echter wel noodzakelijk om te wassen, want je wilt natuurlijk dat je skipak fris ruikt en zo lang mogelijk meegaat. Wil je toch zelf wassen? Zet eerst de wasmachine op de hoogste temperatuur aan en laat deze draaien zonder inhoud. Alle resten van eerdere wasjes worden op deze manier weggespoeld. Draai je skikleding binnenste buiten en zorg dat alle ritsen en klittenband dicht zijn. Vervolgens doe je de kleding in de wasmachine met speciaal wasmiddel.

Plaats je order

Wacht niet tot voor je op vakantie gaat met het reinigen van je skikleding. Want hoe langer je wacht, hoe dieper de vlekken in de vezels trekken. Plaats je order na je wintersport en verleng de levensduur van je skikleding.

Reinigen

Het reinigen van jouw ski jas en skibroek in de stomerij wordt gedaan met speciale detergenten. Deze detergenten tasten de vezels in jouw kleding niet aan. De vezels kunnen wel worden aangetast als je deze thuis wast met water.

Impregneren

Na het reinigen van jouw skikleding brengen wij een speciale impregnerende coating aan. De coating maakt jouw skikleding weer waterafstotend en vuil werend.


Halen & brengen

Wij halen en brengen jouw kleding waar je wilt en in het door jouw gekozen tijdvak. De kleding kan direct de kast in tot jouw volgende wintersport.Wist je dat…

De blog: skikleding wassen
Is geschreven door onze professionele textielreinigers. Lees hier meer over het wassen van het thermokleding, fleecekleding en jouw ski jas.

Kleding dat geïmpregneerd is minder vuil opneemt
Impregnatie verlaagt de oppervlaktespanning door diep in de vezels door te dringen. Water en vuil glijden hierdoor van de buitenste laag af en worden niet opgenomen in de stof van jouw skikleding.

Je de vorm van je donzen ski jas kan behouden
Door een tennisbal in de wasmachine te doen. De tennisbal zorgt ervoor dat het dons niet samenklit en alle dons netjes door de jas wordt verdeelt.

Professionele textielreiniging is duurzamer dan thuis wassen
Het onderzoek van CINET wijst uit dat professionele reiniging tot vijf keer duurzamer is dan zelf thuis wassen. Lees hier meer.

Laat je skikleding wassen door onze professionele reinigers

Je hoeft alleen de dobbi app te downloaden in de App Store of de Google Play Store. Plaats je bestelling en wij komen jouw skibroek en ski jas ophalen en schoon terugbrengen waar en wanneer jij wilt. Bij je eerste bestelling krijg je tevens de herbruikbare dobbi waszak t.w.v. € 10,- gratis. Ervaar nu zelf het gemak van dé stomerij- en wasservice aan huis.